Prijímateľ:
Ing. Ondrej Jackulík – PEKÁREŇ
Miesto realizácie:
Ružová 962/22, 02901 Námestovo
Výška
poskytnutého NFP:
184 272,90
Eur
Začatie realizácie projektu:
7/2014
Ukončenie realizácie projektu:
6/2015
Názov riadiaceho orgánu:
Ministerstvo hospodárstva SR v zastúpení
Slovenská inovačná a energetická agentúra
Cieľ projektu
Zvýšenie konkurencieschopnosti spoločnosti
prostredníctvom zavedenia inovatívnych technológií do výrobného procesu
Špecifické ciele
-
obstaraním novej technológie rozšíriť produktové portfólio, uviesť na
trh nové pekárenské výrobky, a zvýšiť kvalitu finálnych
produktov
-
obstaraním novej technológie zabezpečiť kvalitatívne
a kvantitatívne uspokojenie požiadaviek zákazníkov
-
obstaraním novej
technológie podporiť ekologickosť výroby s cieľom znižovania negatívneho
dopadu na životné prostredie
-
obstaraním novej progresívnej technológie
docieliť vyššiu efektivitu a objem výroby a nárast pridanej hodnoty
a tržieb
-
vytvorením 2 nových pracovných miest zabezpečiť efektívny výkon
výrobného a obchodného procesu pekárne
Zvýšenie kvality výroby a konkurencieschopnosti v pekárni
Ing. Ondrej Jackulík – PEKÁREŇ
Stav
po realizácii projektu:
Realizáciou projektu spoločnosť zvýšila svoju
konkurencieschopnosť. Nová technológia umožňuje vyrábať nové druhy pečiva,
zvýšila sa kapacita výroby a uspokojuje kvantitatívne i kvalitatívne
požiadavky z trhu. Vzrástla kvalita produktov, znížili sa vstupné náklady,
klesla spotreba energií, rizikovosť prevádzky, a samozrejme stúpla
produktivita.
Stav
pred realizáciou projektu:
V období pred realizáciou projektu mala
pekáreň objednávky prevyšujúce jej výrobnú kapacitu.
Bolo
nevyhnutné
doplniť technologické vybavenie, obmeniť
opotrebované, energeticky náročné zariadenia s cieľom zvýšenia
konkurencieschopnosti.
www.economy.gov.sk